3 Temmuz 2010 Cumartesi

Uruguay Yarı Finalde...

*Uzatmaların bile son dakikası olmuş 120.dk da penaltı kazanıyorsunuz maç 1-1 o anda. A.Gyan penaltıyı gole çevirse Gana Dünya kupasında yarı finale kalan ilk Afrika ülkesi olacaktı.En iyi yaptığı işi yani penaltıyı atmak için topun başına gelen Gyan topu üst direğe nişanladı.
*Geriden gelen kazanır klişesi vardır ya.Yine gerçekleşti ve penaltı atışlarına daha moralli giren Uruguay yoluna devam etti.

*Forlan'ı M.United ve A.Madrid'ten zaten tanıyorduk ama bu turnuvaya damgasını vurdu oynadığı futbol ve attığı gollerle.Şut,pas,korner,frikik ne iş olsa yapıyor.Gerçekten çok büyük futbolcu.

*İlk yarının sonunda gelen Muntari'nin golünden sonra Gana takımı böyle sevinmişti,maçın dramatik bir şekilde biteceğini o an düşünmüyorlardı tabii ki.

*İşi gol atmak olan Suarez 120.dk. da topu iki eli ile kale çizgisinden çıkardı.Maçın kırılma anı diyebiliriz.

*Suarez harbiden yüzsüzmüş bu arada,topu iki eli ile bloklayıp kırmızı kart çıkınca, Ben mi ? diye soruyor bir de...Çok güldüm...

*Abreu maçı ''Panenka'' penaltısı ile bitirdi...Kingson bu turnuva sonrası kendine daha iyi bir takım bulabilir ama bana göre üst düzey bir kaleci olmadı asla.Cepheden refleksleri iyi ancak yan top ve ceza sahası hakimiyeti zayıf bir kaleci.

*Gana adına turnuvaya damgasını vuran Asamoah Gyan, kaçırdığı penaltının etkisi ile maç sonu büyük şok yaşadı.Ağlayan arkadaşını teselli eden bir diğer penaltı kaçıran Mensah'tı !

Hiç yorum yok: