5 Aralık 2008 Cuma

Kariyerlerinin Sonu Gelmiş Yıldızlar !!!

'' Galatasaray'ın kadrosu en iyisi ama bu adamlar bitmiş'' demek çok mantıklı bir değerlendirme değil...Bu adamları 35-36 yaşında getirirseniz anlarım.Baros 27 yaşında,Kewell 30 yaşında şu an el insaf...Hele ki bu kalitedeki Kewell'ı sıfır bonservis ile almak bence Liverpool'un hatası Galatasaray'ın başarısı.
Bir kere şunun adını koyalım bu adamlar kariyer açısından bir düşüş yaşamasa ya da kariyerini tekrar parlatmak istemese Türkiye'de ne işi var.Hagi,Taffarel,Lincoln,Popescu,Anelka,Ortega,Alex,Roberto Carlos vs.vs...Tam tersi istisnalar 1-2 defa oldu Şota,Ribery gibi.
Roberto Carlos hala ağlıyor Madrid medyasına'' Mijatoviç Real Madrid'te olmasa hala burada oynuyor olurdum ''diye.Senede 4 Miyon Euro ya da İstanbul'da yaşam değil onu cezbeden aynı parayı kazanıp Madrid'te yaşıyordu.Ya şartlarımızı kabul et ya da sen bir hava al gel dediler soluğu İstanbul'da aldı.
Gerçekçi olalım Avrupa'nın bir liginde parlayan oyuncu İtalya,İngiltere ya da İspanya'ya gider.Şimdi Fenerbahçe ya da Galatasaray,Karim Benzema veya Luca Modric'i Türkiye'ye getirebilir mi ? Mümkün mü?
Semih ya da Arda'nın niye onlar kadar piyasası yok asıl onu tartışmamız gerekiyor.
Üç sene önce Şampiyonlar ligi finalinde Liverpool'un forveti olan Baros ya da Kewell için yorum yaparken ''Bittiler o yüzden Türkiye'deler ''demek kusura bakmayın bok atmaktır.
Kewell maçın 90 dakikasını çıkaramaz fikride bana mantıklı gelmiyor,stil olarak kendini oyunda parçalayan Lincoln gibi saldırmıyor.Hagi gibi mevcut gücünü 90 dakikaya orantılı dağıtan bir oyuncu.Bir çok maçta sahada kalsa her an bir pas, şut ile skoru değiştirebilecekken Skibbe tarafından 70-75. dk. kenara alındı.
Emre'ye sallamadan bitmez bu yazı Hakang'ye selam olsun.Bitti diyeceksek biri için bu Emre olur,Kewell ve Baros'un son 6 aydaki Kulüp ve Milli takım kariyerlerindeki oynadıkları süreye bakalım bir de Emre'ye bakalım.Yabancı oyunculardan örnek vermek isterdim ama Uruguay Milli takımında oynayan Lugano veİspanya'nın yedek forveti Guiza haricinde pek Milli takımda oynayan Fenerbahçeli yabancı futbolcuda yok.

4 yorum:

  1. Ah fıratım ah. Bu adamlara bitmiş derken yaşından bahsetmek istemedim ama sen öyle anladıysan yapacak bişey yok. Örnek olarak arabadan örnek veriyim de daha iyi anlarsın. Mitsubishi fuso canter 100.000 km garantili değilmi.Araç yaşlansa süper değilmi. Neden Hundailer değil. Çünkü araç biraz yaşlandımı başlıyor arızaya. Ama güzel araba. Bendede Kia var çok memnunum. Ahbe güzelim bu adamlar bitmiş derken onuda kastetmedim madem açtın cevap yazıyım sana. Kewell mükemmel oyuncu. gerçek bir profesyonel. Beğenerek izliyorum kendisini. Ancak adam bitik. Hiçbir maçı tamamlayamıyor. Bu adamları almak sizin başarınız ve liverpoolun başarısızlığı ise size başarılar dilerim. Adam son 10 yılda Liverpool takımında (geçen sene 57 maç yapmış) 100 maç oynamış. Yanı yılda 10 maç. adamlarda Kewelı satmış sende almışsın. tebrikler. Daha henüz gerilimi yüksek iyi bir avrupa maçı oynamamışsın. İşin kötü sadece 5 sert takım var uefa da bu sene. 1 tane derby oynadı 2. yarı ondada sahada yoktu. Elinden geleni yaptığına eminim ama olmaz be fırat. Büyük futbolcuda seni alıp sampiyonlar liginde taşımaz. Zaten taşısa şampiyonlar ligine girerdin. Yinede steo maçının en iyisi oydu. Baroş desen milli takım dışında bişeyden bahsedemzsin. Oda öle son 5 yıl 6 takım. İyi futbolcu ama seni alıp götürmesi zor. Bunların arasında en iyisi Arda ama senin yabancı takıntın var o yüzden onları değerlendiriyim sana. Yinede ligin en iyi takımı GS. Ama avrupada başarılı olması çok zor. Bu yazıyı samimi olarak yazıyorum ama beni fanatik olarak algılıyosun. Linderoottan bahsetmiyim canını sıkmıyım daha da.

    YanıtlaSil
  2. Emre ile Linderoth mukayese etmek haksızlık ama biri İsveç-Portekiz maçında bileğine aldığı ciddi darbe nedeni ile sakatlandı,Emre'nin ise her zamanki gibi idmanda koşarken bacağı uf oldu.
    Bazı futbolcuların bazı takımlarda şanssızlık yakasını bırakmayabiliyor.Geçen sezona kadar kariyeri boyunca uzun sakatlık yaşamayan Linderoth 2 senedir uzun sakatlık geçiriyor.
    Pingel'i hatırlarsın Bursaspor'dan almıştınız daha TSYD Kupası ilk maçında sakatlanıp FB kariyeri bitmişti.
    Ne benim ne de Galatasaray'ın yabancı takıntısı olamaz biz yerli -yabancı dengesi ile hep başarılı olduk tek istisna geçen sezonki şampiyonlukta yabancı futbolcuların katkısı son maçlarda daha azdı.
    Kewell neye göre bitik gol atıyor attırıyor bu adam Liverpool da ligin en iyi 1-2 oyuncusundan biriykende Gattuso gibi oynamıyordu.Ben kondüsyonunun 90 dk kaldırmayacağına inanmıyorum.2-3maçta bir sakatlansa söylediğin daha mantıklı olur.Ha İngiltere ligini 90 dk.şu anda kaldıramaz dersin anlarım zaten kaldırsa onu Türkiye'de görmezdik.ama bu ligte Kewell top diye oynar ona ekrandan sallayanları...

    YanıtlaSil
  3. işte tam senin dediğin gibi'Ha İngiltere ligini 90 dk.şu anda kaldıramaz dersin anlarım zaten kaldırsa onu Türkiye'de görmezdik.ama bu ligte Kewell top diye oynar ona ekrandan sallayanları...
    bende bunu söylüyorum işte. Sonrada bu Liverpoolun başarısızlığı diyosun ama. Yazını tekrar oku düzeltmelerini yap bence.

    YanıtlaSil
  4. Hayır o konu kesin olarak öyle değil...Bu seneki Liverpool maçlarına hiç baktın mı sol kanatta banko oynamasa bile o kadroda yer bulurdu...Sıfır bonservis ile verilecek futbolcu asla değil yaşı 30 iken 35 olur anlarım...En az 4-5 milyon euroluk bir transferdir Liverpool'un hatası dediğim o.Göndermek yönünde tercih etmiştir Rafael Benitez o kendi kararı ama bedavaya vermek hataları.

    YanıtlaSil