5 Aralık 2008 Cuma

10'lar Olmadan Olmaz

Bilgin Gökberk gene kendi üslubu ile yazmış,istedim ki bu blogu okuyan herkes okusun...

Lincoln topu orta sahada aldı, etrafında kimse yoktu, 3-5 kere sektirdi.Ve...Ortalık birbirine girdi.Ve...Taammüden değildi.Ve...Bir iki yorumcu “ahh ben orada olacaktım da...” bile dedi.Ve...Önümüzdeki haftalarda bir futbolcu Hacettepeli arkadaşlarının intikamını alabilir.Kısasa kısas.Söylendi bu.Ve...Futbolun dili bu.Maalesef.Hoş değil.Zarif değil.Sert.Rahatsız edici.Ürpertici.Acımasız.Bitirim bir dil.“Sizi bitireni siz de bitirin”.Ve...Kalabalıklara hakim olan dil de bu.Ve...Ülkeye de...Ve...Biliyorlar bunu.Ve...Bu dili bilerek kullanıyorlar.Prim yapsın diye.Yani taammüden.Bu Lincoln’ün yaptığından daha rahatsız edici.***Sorunumuz Brezilyalıysa...Sorun yok.Gider, göndeririz.Kurtuluruz.Bu dilden nasıl kurtulacağız.Sorun bu.
Floransalı mafiose Gerard pembe pantolon giyiyor artık.Dar.Dapdar.Sörf yapıyor.Artık.Hatta biraz şey.Şey.Valla.Şeyden bitirim olur mu.Olur.Ve...Rönesansın şehrinin bitirimi de rönesans geçirmiş olur.***Rönesans bitirimi...Bir daha.Çünkü hoşuma gitti .***Romalı mafiose Gianni bale yapıyor artık.Valla.Kitap okuyor.Tenor.Billa.Keman çalıyor.Artık.Hatta.Saksafon.Valla billa.***Hocam rakibe bacak arası atmak istiyorum, skor ve kadrolar lütfen?***Bir Venedik gecesinde iyi yetişmiş üniversiteli kız sabaha karşı odama geldiğinde ağzı burnu kan içindeydi.İlk gecelerinde kocasıyla ilk defa sevişirken şehrin büyüsüne kapılıp “ah,oh, off,ufff “diye sesler çıkarınca kocası “bilmemnemisin sen ulan” demiş ve ağzını burnunu kırmış.Son geceleri oldu.Ayrıldılar.Adam ertesi gün her seviştiğinde “ah, of” diyen bir kadınla geçirdi geceyi.Dünyanın parasını ödedi ona.***Makama...Ekim-Kasım aylarında sizlerinde uygun göreceğiniz bir maçta top sektirmek istiyorum.Saygılar.***Biri ne demiş?Ya da...Biri bir şey dememiş de, ben biri demiş gibi diyorum.Cazip kadınla her şey olunur da huzurlu olunmaz.Lincoln bu sınıftan.Cazip.Cezbediyor.Her şey olunur onla.Huzurlu olunmaz.Ve.Onsuz da olmaz.Ve...10’lar böyle.Cazip kadınlar gibi.Kaçırmayın.Ararsınız.***Her kadın 250 gram ‘bilmemne ‘olmalıdır, 400 gram ‘bilmemne’ olursa ‘bilmemne’ olur.Bu da iyi laftır.Ve...Her ‘10’, 250 gram ‘bilmemne’ olmalıdır.Takılmayın fazla.Tatları bundan.***Hayatı futbol, olan hayata da futbola baktığı gibi bakıyor.Dünya da en önemli şey futbol onlara göre.Emekli vatman her an tramvaydan bahseder.Ona göre de en önemli tramvay.Lafı oraya getirir.Bir şekilde.Emekli makinist trenden bahseder.Emekli pilot uçaktan...Dünyaları budur.En önemli şey de...En iyi bildikleri de...Çoğunun tek bildiği de...***Kalıplar var biz de...Bitirim zırt pırt gülmez.Kahkaha atmaz.Bozar onu .Denize girmez.Koşmaz, ağlamaz.Dans etmez.Güneşlenmez.Şarap içmez.Rakı rakı rakı...Filan falan...***Rakibin 10’u sakatlandı bizim 10’u da çıkarsak mı?***Sergen, “Lincoln Almanya ya dönmek istiyor galiba” dedi.Ve...Siz olsanız dönmek istemez misiniz?

5 yorum:

  1. 10 numara olmak sadece çok iyi futbol oynamak mıdır?

    YanıtlaSil
  2. Konu 10 numaralar ne yapar değil ama Ligin en iyi 2-3 10 numarasından biri olan Alex iyi oynamak haricinde ne yapıyor?Kadıköy'de yaya geçitinde durup yaşlıların karşıdan karşıya geçmesine mi yardımcı oluyor?
    Gazetelerin masa başında uydurduğu takımı şöyle topladı böyle motive etti saha dışında bunu yaptı geyiklerinin gazına gelme...Bu adamlar ne dersen 10 numara profesyonel çıkar futbolunu oynar,parasını alır o kadar.
    Biz duygusal milletiz çok şey bekliyoruz o ayrı.
    Laf sokmak için söylemiyorum ama ben Alex'in takıma Hagi gibi liderlik yaptığına pek inanmıyorum.
    Kast ettiğim saha içi değil saha dışı liderliği.Hagi yerli futbolcular parasını alamadığında kendi de onlarla aynı zamanda alan ilginç bir adamdı bunu Hakan,Hasan bir çok defa söyledi.

    YanıtlaSil
  3. Fıratcım Lincolnun Alex gibi oyuncu olması için ligde en az 30 yılda en az 45 maç yapması lazım ki ona 10 numara diyim. Cami yaptırmasına gerek yok. Cami duvarına işemesin yeter.

    YanıtlaSil
  4. Biz de gol ve asistler paylaşıldığı için kimse tek başına yıldız olup o istatistiklere ulaşamaz.Siz de Semih ve Alex haricinde skoru değiştirecek futbolcu olmadığından Alex'in rakamları şişiyor.Şöyle düşün düşük bütçeli bir basketbol takımında guard 30 sayı atarken diğer oyuncuların 6-7 sayı atması gibi...

    YanıtlaSil
  5. Alex geleli 4 sene oldu. Olum kaç tane golcü aldık bu güne kadar. Anelkası bile geldi. olmadı fırat başka yerden sallamaya çalış.

    YanıtlaSil